tisdag, december 23, 2008

Julkalendern den 23 december 2008

by Lotten Bergman on 23 december 2008

Jag har skrivit ett kort facit! Hurra! Jag klara’t! Vinnare blev Plastfarfar, som faktiskt till skillnad från de flesta andra gissarna gissade rätt. Dagens andra vinnare blev Vredens barn, som kämpade sig till ett bragdpris via modem. ”För att ta mig in i Julkalendern alls måste jag trycka bort sjuttiotolv rutor om säker sida samt dansa i en cirkel, tre gånger motsols och be aderton Ave Maria på ett radband av skallerormsskallror för att hela skiten inte bara ska koppla ner mitt i en mening.”

Men nu några felgissare:

Tillerosa:

”Herregud jag har ingen aning men tiden går och knäcken bränns och ungarna slåss och klapparna klämtar och jag gissar på Anders Gernandt.”

Anna:

”Jag gissar på författaren som är sin farfars namne och gift med demonens dotter. Det här är inte riktigt hans tjugonde bok, men nästan.”

Pysseliten:

”De verkliga ledtrådarna i lureriet är att Waterloo är en Abba-låt och att bloggaren följaktligen kommer från Sverige. Slaget handlar egentligen om tre vänner som har fått en kompis med en ilsken pappa på halsen. Den animerade historien handlar om allt som rör tonåringar idag, från skola, grupptryck, förälskelser och pinsamma föräldrar till idrott med den ilskna pappan. Dagens bloggare, som både är animatör och författare, har även skrivit Lisa får en barnvakt, och efter en kväll med barnvakt i huset, kommer man allt som oftast hem till ett slagfält.”

himla fel.

Vi tar väl den näst sista?

Jag står här med två flickor framför mig.

Du där, är ingen – vem är du?
Och du – Du är ingen du Också.
Ni är alltså ett par av Ingenting. – Skvallra Inte!
Ni vet att ni i så fall blir Uteslutna båda två! För tänk Så trist
Att vara – någon. Och tänk så Trist att hela tiden ses offentligt
Påpassad av grodjävlar till fransmän –
När jag Nu ska dra ett – namn – denna stund som Är långt som ett Helt liv
Och spola ner det andra – ändock beundrat – på muggen.

När det gäller facit till detta och sista luckan är det lite svårt. Jag producerar uppesittarrimstuga i radio 21–24 och julaftonsradio 07–10. Kanske tar jag hjälp av min djefla man, kanske lägger jag ut i sömnen, kanske … vi får se. Jag vet så fort jag vet!

{ 164 comments }