torsdag, december 11, 2008

Julkalendern den 11 december 2008

by Lotten Bergman on 11 december 2008

Gårdagens facit behövdes nästan inte, så löst som gåtan var redan efter ett par timmar. Agneta fick ett hederspris och Wickmanskan drogs ur hatten. (Här nere dras något annat ur något som inte är en hatt.)

Gårdagens biologiska kunskap stod Dieva för:

”Min initiala tanke var att det var en vampyr som blivit vegetarian – finns det någon sådan i litteraturen? (Vegetarisk blodigel känner jag till.)”

Hon har även en intressant målsättning:

”Hittills har jag bara lyckats gissa fel – undrar om jag kan klara det alla tjugofyra luckorna?”

Såja … Hm … Lite nervös är jag nu. Dagens text är nämligen tillverkad på ett synnerligen elakt sätt. Måtte ingen göra detta mot mig. Den hemlisbloggare som häromåret mejlade och kallade mig ”slummig och dum” hade egentligen inget att klaga på. Ok, läs nu!

Skallen som stack fram ur skötet var groteskt och hade spräckt kvinnans bäcken. Harmyntheten var av ett sådant slag att näsan inte existerade. Medvetslösheten var så djup att den gränsade till koma. Hjärtverksamheten var så svag att man åtminstone inte kunde riskera värre blödningar.

Sakta, centimeter för centimeter, drog han ut barnet. Hans händers beröring tog in det som tanken inte ville fatta. Det var frukten av en djävuls konkubinat.

Missbildningarna uppenbarades i takt med att han drog fram dem i lampans sken. Spaltbildningen var så svårt att den inte lät sig opereras. Tungan var kluven som hos en orm. Bålen var nu helt fri, och han såg att det var en flicka. Könet var det enda hittills på denna kropp som verkade normalt, nästan overkligt naturligt utan missbildningar.

Han daskade den pälsklädda stjärten och hoppades på ett skrik ur den fasansfulla kroppsöppning som både var näsa och mun, matstrupe och luftrör. Detta skulle hemsöka honom till livets slut med en regelbundenhet som tydde på en djupare symbolisk innebörd.

Längta nu till den inte alls läbbiga lösningen som kommer vid midnatt. Och var nu diskreta, kluriga, finurliga och … äh, precis som vanligt.

{ 193 comments }