måndag, december 1, 2008

Julkalendern den 1 december 2008

by Lotten Bergman on 1 december 2008

Då kör vi! Men först en sammanfattning.

Den 1 december 2005 öppnade vi den första luckan i Lottens Julkalender. Jag skriver i den blogginlägg som vore jag någon annan – död, levande, fiktiv eller verklig. Författare, seriefigur, tv-nisse, känd bloggare eller vad som helst. Ibland är det stilen som är förändrad, ibland är det handlingen. Ibland är allt förändrat men ändå texten fullproppad med ledtrådar som ju leder er på rätt håll.

I kommentatorsbåset gissar ni hur vilt och hur många gånger ni vill. Minsta lilla gissning renderar en lott i plommonstopet; alla har en chans per dag att vinna en ytterst hemlig t-shirt (som snart kommer att finnas på bild här i marginalen). Extra välformulerade eller finurliga gissningar kan belönas med extrapris. De som vill skapa villospår är välkomna att göra det.

Första luckan:

Muminpappan bor i Fyrtornet, alldeles vid havet. Han ljuger för sig själv och för världen. Muminpappan är rund, söt och välskapt, och van vid kärlek. Det kan man inte säga om mig.

Jag är fången här och nu, instängd i min stora kropp, fastnaglad i världen, utan det nätverk som sänder förändringens rötter genom den svarta mylla som är vår existens på jorden. Men jag är ingen Muminmamma.

Patric och Julian må klaga över invuxna tånaglar, brustna ådror i näsvingen, skäggvårtor och hälta, men det är bara jag som gör något åt saken. Jag hoppas, Muminpappan, att du snubblar i den vindlande trappan, att du faller ut genom ett av de stora fönstren i ditt fyrtorn, jag hoppas att gåsleverpatén som smeker din gom är förgiftad och full av botulinumtoxin.

En sak till: alla 24 luckorna har något gemensamt: en röd tråd. Gissa på nu! Facit kommer på den speciella facitsajten runt midnatt ungefäääääär. Ni som vill ge mig t.ex. 24 kronor för nöjet kan komma och lägga dem under dörrmattan om jag inte är hemma.

____
Facit.

{ 156 comments }