tisdag, september 2, 2008

Å nu blire reklam

by Lotten Bergman on 2 september 2008

De rutiga sängarna är snygga. Om de är mer bekväma än andra vet jag inte eftersom jag är erfarenhetsfattig på rutig sömn. Men jag skulle till och med kunna tänka mig en sådan här:

Sir Väs, Beppe och jag vet vad som gäller.

Nu ser ni vilken säng jag menar. Hästenssajten är proppfull med floskler och tramsiga formuleringar samt ett fantastiskt, utförligt reportage om hur senaste kampanjen skapades. Fast kolla, visst ser den lite mysig ut, teckningen med idén inför kampanjen? Blått, blått, blått, en uppblåsbar tjej som heliumsvävar och en vas med tulpaner.

Mys.

Men texterna där handlar om vårt fria inre som kan utforska våra ultimata drömmar och hur sömnen ska frigöra oss från den materiella världen så att vi kan hitta det sanna jaget och bli lyckliga, fulla av självförtroende och alldeles nöjda. (Ni kanske kan läsa framgångsreceptet till vänster när ni klickar på bilden.) Jag struntade därför i bokstäverna och granskade istället reklammakarprocessen.

Modellen sminkas med blåmärken?

Jahaja. Modellen hissas upp på en platå ovanför den sköna sängen. Så symboliskt.

Reportaget är verkligen intressant – eftersom jag ännu inte har besudlat reklambranschen är allt fascinerande. Tänk så mycket tanke som ligger bakom något som jag inte bryr mig särskilt mycket om. (Säger jag och bloggar om det.) Alla kånkar och bär och pular och fixar och diskuterar och fnular och detaljerna är så in i bänken viktiga att löstofsen måste ligga på millimetern rätt plats.

Resultatet är sedan i mina ögon förbluffande fult:

Men … hur tänkte de nu?
Allersromanen from hell möter Disney on Ice på fyllan?

{ 33 comments }