måndag, december 10, 2007

Julkalendern den 10 december 2007

by Lotten Bergman on 10 december 2007

Gårdagens vinnare blev Jovanna, som kunde se likheter mellan Piet Hein och Stefan Sundström samt Kirkegaard. Skickligt!

Julkalenderns programförklaring finns här i första luckan. Men nu till lucka tio!

———-

Jag är faktiskt värd lite mat, men det är helt hopplöst eftersom jag är totalt oansvarig och helt livlös i sådana där situationer när andra bara känner sig lyckligt frigjorda.

Jag kan inte äta eftersom jag
är komplett sönderskjuten och full av hål (jävla 70- och 80-tal)
är iskall (alla fejkade år, ni vet)
inte känner av något annat än de hårda ärren runt hjärtat (och möjligtvis Romeo och Julian … nej vad heter han?).

Men för att återvända till temat än en gång: jag skulle vilja äta annan sorts mat, en sådan som inte bryter ner en. En som inte murar in mig, som inte stänger in mig – kanske även mat som inte betyder ett jota. Ja, det är sådan mat jag behöver: jag kan väl få en önskemåltid eftersom jag faktiskt bär på en och annan erfarenhet i den här ryggsäcken? Jag tror banne mig att min önskan är värd att upprepas:

  • öl som inte bryter ner en
  • vin som inte murar igen munhålan
  • vitlök som inte stänger in en
  • potatismos som inte betyder ett enda någe.

Ja, det är sådan näring jag behöver – och jag kan väl få den som jag vill ha den eftersom jag bär på så många minnen (och glasögon)?

Kom igen nu! Jag har mått illa så många gånger; ge mig inte utsökt och smakfull mat eftersom jag är redo för lite tuffare tag och inte sådant där milt och vackert upplagt trams. Men kom ihåg att jag är helt uttråkat blasé när ni känner er fria och modiga.

—–
Nu kommer facit till den här hemlisbloggaren inte att publiceras förrän i morgon mellan 06 och 08 eftersom jag har jobb att utföra. Sådant som inbringar pengar, ni vet. (Men som bonus på laxen ska jag försöka hinna med ett och annat vanligt blogginlägg för att t.ex. meddela vad ni ska köpa till mig i julklapp.)

Ordfacit.
Musikfacit.

{ 91 comments }