söndag, december 2, 2007

Julkalendern den 2 december 2007

by Lotten Bergman on 2 december 2007

Gårdagens vinnare blev en nykomling som dessutom gissade fel: Pysseltanten. Perfekt. Vilket i och för sig inte behöver betyda att jag inte precis lika mycket gillar gamla godingar som gissar rätt. Eller erfarna rävar som förvirrar med helt fel svar fastän de mycket väl vet svaret. Eller eleverna som sitter längst fram, som ger mig röda äpplen, rimmar, skålar och står i.

(Julkalenderns programförklaring finns i gårdagens lucka.) Ingen idé att dra ut på detta, va? Lucka nummer 2:

Lilla syster och Onkeln samlar på gamla mjölkkartonger som gamla tanter med mustasch och gubbar med stora, hängande kinder har slängt bort. Kanske säljer de dem sen och får pengar för dem. För det är ju fina kartonger. Onkeln tror att han kommer att bli rik när han blir stor.

”Men du vet väl att det här är jättehemligt?” säjer Onkeln till Åckar.

Åckar är tjock och ganska dum. Han heter egentligen Oskar men hans mamma har nåt fel på munnen så hon kan bara säga Åckar!

Onkeln sitter och petar i maten eftersom han är rädd för studsfettet! Men det är viktigt att man äter upp allt! Då stoppar han en av de äckligaste i munnen och sväljer. Det smakar förskräckligt!

Alla är besvikna på Onkeln. Men han äter inte upp utan sitter bara med hopknipen mun. Fast det gör ju inget för Onkeln vet en sak som ingen annan vet!

Googla nu er galna, räkna LIX och rådfråga alla bibliotekarier i släkten. Jag ska vara i Norrköping och spela basket och förstöra hälsenorna hela söndagen. Men undrens tid är inte förbi: jag har med mig dator och internet och kikar in här i pauserna, tror jag.
—-
Facit.

{ 73 comments }