tisdag, oktober 30, 2007

Varför jag inte är scout

by Lotten Bergman on 30 oktober 2007

1. Jag råkade i morse slinta med handen i ett skåp med oljor och vinägrar. Skvomp, for flaskorna i golv och ansikten. Den allra busigaste var äppelcidervinägern, som lade sig och sprack ovanpå brödrosten.

Tack, tack. Dripp, dropp, med tops torkar man bäst insidan av en brödrost. (Fly mig genast alla matnördars historier om missöden, skärolyckor och tappade saltkar i köket!)

2. Igår kväll lade jag mig tillrätta i en soffa med en fjärrkontroll under hakan. Dock måste man när man ska byta kanal lyfta fjärren och hålla den högt, högt, armar uppåt sträck ovanför huvudet. (Jag tror att vågorna har blivit krusiga, teven är från anno dazumal.) I den ställningen tappade jag fjärren (som ju pga. tevens ålder inte är direkt liten) rakt ner på min egen näsa. Så sällan som jag har näsblod, var det säkert på tiden.

Tack, tack. Dripp, dropp, bomullstuss åppi näsan. (Intressant, vilka teve-relaterade olyckor möts man av om man jobbar på akuten?)

3. En gång när jag i åttaårsåldern var på scoutläger, sov jag rakt under en takläcka. Dripp, dropp. Tortyr. Det kunde jag ju inte blogga om, så det är förstås än idag ett trauma för mig. Knyta knopar, göra upp eld och leda gamla tanter över gatan? Nej, jag har glömt allt.


Fotnot
Jag föredrar att skriva tv framför TV eller teve, men när jag nyss skulle knattra in ”tv:ns” blev det så fult.

{ 25 comments }