söndag, oktober 21, 2007

Allmän rapport och om att sova i en pub

by Lotten Bergman on 21 oktober 2007

Nu ska ni gissa: var är jag och vad tittar jag på?

Näcken, den knottriga stolpen.

På stolpar och elskåp i London har man målat med den knottrigaste färg jag någonsin har sett. Vävtapeter kan i jämförelse slänga sig i vä… ja. Knottret gör att man inte vill sätta upp planscher och klottra, så, häpp! Det ser välstädat ut!

Fot!

Jag har sett mitt livs första barnkoppel, förresten! Se vid pilen: ett för ändamålet tillverkat band går från pappans handled till barnets.

Hur många bussar ser ni på bilden?

På väg mot sydkusten bytte vi färdsätt 715 gånger och fastnade slutligen i lilla Haywords Heath, där alla fick hoppa på olika bussar. Jag stod i en halvtimme och skrattade åt disorganisationen och gapade av förundran när alla tvåvåningsbussar manövrerades med centimetrar i marginal mellan taxibilar och människor. Plötsligt skulle 14 bussar få plats på en yta stor som en vanlig garageuppfart, så köerna skapade ett rondellkaos 100 meter bort. Har ni sett ”En ding ding ding ding värld”? Så var det. Och ingen blev arg och började skrika eller ens tuta.

En säng som gnisslar om man så bara tittar på den.

Sent omsider anlände vi till ”The Bull”, en av pubarna i Ditchling (ganska nära Brighton). Efter natten på hotellet i London, hade vi varit nöjda med bara lite golvyta och varmt duschvatten. Men! Wow! Duntäcken och mögel i duschen! Allt är underbart! Vi hör konversationen i puben en våning ner lika tydligt som våra egna tankar och ölen flödar.

{ 22 comments }